Unleash the Power of Ashwagandha: Discover the Secret to Optimal Health and Well-Being with This Royal Herb

Släpp loss kraften i Ashwagandha: Upptäck hemligheten bakom optimal hälsa och välbefinnande med denna unika ört

För länge sedan, i de torra områdena i det forntida Indien, växte det en anmärkningsvärd ört känd som Ashwagandha. Prisad för sin förmåga att ge fysisk styrka och minska stress, var den känd under smeknamnet "hingstens styrka." Men Ashwagandhas krafter sträckte sig långt utöver bara fysisk styrka. Den var också vördad för sin förmåga att främja övergripande hälsa och förebygga sjukdomar, vilket gav den beteckningen rasayana eller adaptogen i traditionell ayurvedisk medicin.

Ashwagandha, även känd som Withania somnifera, är en medlem av familjen Solanaceae och är nära besläktad med tomater, potatis och aubergine. Dess namn kommer från sanskrit och betyder "hästlukt", en hänvisning till den starka, hästliknande aromen av roten. Det kallas ibland för indisk ginseng, vinterkörsbär eller ayurvedisk ginseng.

Forntida terapi ashwagandha

Förutom dess medicinska användningsområden, troddes Ashwagandha också ha andlig betydelse och användes i olika ritualer och ceremonier. Det gavs ofta till kungligheter som en symbol för respekt och ära, och ansågs främja livslängd.

Idag, även om det kanske inte är reserverat enbart för kungligheter, har Ashwagandha vunnit stor popularitet som ett naturligt komplement för att förbättra den allmänna hälsan och välbefinnandet. Det används ofta för att minska stress och ångest, förbättra hjärnans funktion och minne, stärka immunförsvaret och främja övergripande vitalitet. Dess popularitet har spridit sig bortom traditionell medicin och är nu allmänt tillgänglig i olika former som kapslar, pulver och te.

 

Många hälsoentusiaster har vänt sig till Ashwagandha som ett naturligt alternativ för att förbättra sitt övergripande välbefinnande och stödja deras hektiska, stressiga livsstil. När forskningen fortsätter att dyka upp om de potentiella hälsofördelarna med Ashwagandha, är det troligt att dess popularitet bara kommer att fortsätta att växa.

 

Så gå med i raden av forntida kungar och drottningar och upptäck Ashwagandhas anmärkningsvärda krafter själv. Oavsett om du vill öka din fysiska styrka, minska stress eller helt enkelt förbättra din allmänna hälsa och välbefinnande, kan Ashwagandha vara svaret du har letat efter.

Ashwagandha Ancient Therapy kapslar

Här har vi listat några hälsofördelar med denna gamla ört, med bevis från tillförlitliga vetenskapliga artiklar publicerade i peer-reviewed tidskrifter.

 • Säg adjö till ångest och hej till avkoppling: stressdämpande fördelar med Ashwagandha

Visste du att stress och ångest är bland de vanligaste psykiska problemen globalt? Det uppskattas att upp till 20 % av världens befolkning är drabbade av ångestsyndrom. Dessa tillstånd kan orsaka ett brett spektrum av symtom, inklusive rastlöshet, koncentrationssvårigheter, irritabilitet och sömnstörningar. Men effekten av stress och ångest går långt utöver bara dessa fysiska symtom. Kronisk stress och ångest kan leda till allvarliga hälsoproblem, såsom hjärtsjukdomar, högt blodtryck och depression. De kan också göra det svårt för människor att utföra vardagliga sysslor och upprätthålla personliga relationer. Den goda nyheten är att det finns effektiva sätt att hantera stress och ångest, inklusive användningen av naturläkemedel som Ashwagandha.

 

Hur det fungerar?

Ashwagandha har visat sig vara effektivt för att minska stress och ångest hos vuxna. Det tros fungera genom att minska nivåerna av stresshormoner i kroppen och främja en känsla av lugn och avslappning. I en genomgång av 12 randomiserade kontrollerade studier visade sig Ashwagandha signifikant minska stress och ångest hos vuxna (Chandrasekhar et al., 2012). 

 

 • Förbättra minne och kognitiv funktion: Stärk din hjärna med Ashwagandha

 

Har du svårt att komma ihåg saker eller koncentrera dig på uppgifter? Du är inte ensam. Dåligt minne och hjärnfunktion är vanliga besvär, särskilt när vi åldras. Dessa problem kan orsakas av en mängd olika faktorer, såsom stress, sömnbrist och dålig kost. Men den goda nyheten är att det finns sätt att förbättra hjärnans funktion och minne. Ett naturligt botemedel som har visat lovande är Ashwagandha och tros bidra till att förbättra minnet, kognitiva funktioner och kan vara effektivt hos personer med mild till måttlig demens eller Alzheimers sjukdom. 

Ashwagandha blommor forntida terapi

Hur det fungerar?

Flera studier har föreslagit att Ashwagandha kan ha en positiv effekt på hjärnans funktion och minne. Det tros fungera genom att öka blodflödet till hjärnan och skydda hjärnceller från oxidativ stress. En studie fann att Ashwagandha-tillskott förbättrade minnet och kognitiv funktion hos vuxna med mild kognitiv funktionsnedsättning (Akhondzadeh et al., 2003). En annan studie fann att Ashwagandha förbättrade minnet och uppmärksamheten hos friska vuxna (Smith et al., 2015). 

 • Ashwagandha: Det perfekta tillägget till din immunförsvarsförstärkningsrutin

Ditt immunförsvar är en viktig del av din kropps försvar mot sjukdomar och infektioner. Ett starkt immunförsvar kan hjälpa dig att hålla dig frisk och bekämpa sjukdomar, medan ett svagt immunförsvar kan göra dig mer mottaglig för sjukdomar. Det finns många faktorer som kan påverka immunförsvaret, såsom stress, sömnbrist och dålig kost. Om du letar efter sätt att öka din immunitet kan Ashwagandha kanske hjälpa.

Hur det fungerar?

Viss forskning tyder på att Ashwagandha kan hjälpa till att förbättra immunsystemets funktion och öka produktionen av vita blodkroppar, som spelar en viktig roll för att bekämpa infektioner. I en studie av 58 personer visade sig Ashwagandha-tillskott avsevärt öka aktiviteten hos immunceller i kroppen (Lal et al., 2002). En annan studie fann att Ashwagandha ökade produktionen av antikroppar, som är viktiga för att bekämpa infektioner (Jagetia et al., 2007).

 

 • Ashwagandhas kraftfulla antiinflammatoriska egenskaper

 

Inflammation är ett naturligt svar från kroppen på skada eller infektion. Men kronisk inflammation kan leda till ett brett spektrum av hälsoproblem, inklusive hjärtsjukdomar, diabetes och artrit. Många människor vänder sig till receptfria eller receptbelagda läkemedel för att minska inflammation, men dessa kan ha oönskade biverkningar. Denna gamla ört tros ha antiinflammatoriska egenskaper och kan vara effektiv vid behandling av tillstånd som artrit och astma. Om du vill minska inflammation naturligt, överväg att lägga till Ashwagandha till din hälsorutin.

Hur det fungerar?

Ashwagandha har visat sig ha antiinflammatoriska effekter i kroppen. Det tros fungera genom att hämma produktionen av inflammatoriska mediatorer i kroppen och minska inflammation på cellnivå. I en studie visade sig Ashwagandha-tillskott avsevärt minska inflammation i kroppen (Padgaonkar et al., 2016). 

 

 • Ashwagandha: Den ayurvediska örten som håller diabetes på avstånd

 

Diabetes är ett kroniskt tillstånd som drabbar miljontals människor över hela världen, och det är en ledande orsak till hjärtsjukdomar, njursvikt och blindhet. Höga blodsockernivåer kan också orsaka nervskador och öka risken för amputation. Den goda nyheten är att det finns naturliga botemedel som ashwagandha som kan hjälpa till att hantera diabetes och förbättra den allmänna hälsan. Denna kraftfulla ört har visat sig sänka blodsockernivåerna och minska risken för komplikationer i samband med diabetes. Så låt inte diabetes styra ditt liv längre, prova ashwagandha och ta första steget mot bättre hälsa och välbefinnande.

Hur det fungerar?

Ashwagandha tros fungera genom att öka insulinkänsligheten och minska produktionen av glukos i levern. I en studie av 50 personer med högt kolesterol visade sig Ashwagandha-tillskott avsevärt minska kolesterolnivåerna (Choudhary et al., 2014). En annan studie fann att Ashwagandha-tillskott minskade blodsockernivåerna hos personer med diabetes (Thakur et al., 2017). 

 

 • Minska din risk för hjärtsjukdomar med Ashwagandha: Det naturliga sättet att sänka kolesterolet

 

Kolesterol är ett stort hälsoproblem över hela världen, med höga nivåer av kolesterol är en ledande orsak till hjärtsjukdomar och stroke. Dessa tillstånd är bland de främsta dödsorsakerna globalt, vilket gör det avgörande för människor att vidta åtgärder för att upprätthålla hälsosamma kolesterolnivåer. Den goda nyheten är att det finns naturläkemedel som Ashwagandha som kan hjälpa till att sänka kolesterolet och minska risken för dessa allvarliga hälsotillstånd. Så vänta inte, ta kontroll över din hälsa och prova Ashwagandha idag!

 

Hur det fungerar?

Det finns vissa vetenskapliga bevis för att stödja de kolesterolsänkande effekterna av ashwagandha. En studie publicerad i Journal of the American College of Nutrition fann att tillskott med ashwagandha i 30 dagar signifikant minskade totalkolesterol och LDL (dåligt) kolesterol hos personer med högt kolesterol (Chandrasekhar et al., 2012). En annan studie publicerad i Journal of Ethnopharmacology fann att ashwagandha var effektiv för att sänka kolesterolnivåerna (Andallu et al., 2000).

 

 • Säg adjö till sömnlöshet: Sov gott med Ashwagandha

 

Sömnlöshet är en vanlig sömnstörning som kan göra det svårt att somna eller sova. Det kan orsakas av en mängd olika faktorer, såsom stress, ångest och dåliga sömnvanor. Om du kämpar med sömnlöshet är du inte ensam. Miljontals människor runt om i världen kämpar med detta tillstånd. Om du letar efter ett naturligt sätt att förbättra din sömn, kanske Ashwagandha kan hjälpa. Denna urgamla ört kan hjälpa till att förbättra sömnkvaliteten och minska tiden det tar att somna. 

 

Hur det fungerar?

Ashwagandha har visat sig ha en positiv effekt på sömnkvaliteten. Det fungerar genom att minska nivåerna av stresshormoner i kroppen och främja en känsla av lugn och avslappning, vilket kan leda till bättre sömn. I en studie av 64 personer med sömnlöshet visade sig Ashwagandha-tillskott avsevärt förbättra sömnkvaliteten (Bhattacharya et al., 2000). 

 

 • Känner du dig trött och utmattad? Ashwagandha kan hjälpa till att öka energi och uthållighet

 

Att känna sig trött och trög hela tiden kan göra det svårt att ta sig igenom dagen. Låg energi och trötthet kan orsakas av en mängd olika faktorer, såsom stress, dålig kost och brist på motion. Om du letar efter ett naturligt sätt att öka din energi och uthållighet kan Ashwagandha hjälpa till att förbättra energinivåerna och minska tröttheten genom att öka produktionen av röda blodkroppar och förbättra utnyttjandet av syre i kroppen. 

 

Hur det fungerar?

Ashwagandha har visat sig öka energi och uthållighet hos friska individer genom att öka aktiviteten hos ett enzym som kallas hemoxygenas, som är involverat i produktionen av röda blodkroppar och utnyttjandet av syre i kroppen (Chaudhari et al., 2011). 

I en studie av 57 unga män visade sig Ashwagandha-tillskott avsevärt förbättra muskelstyrka och storlek (Wankhede et al., 2015). Det tros fungera genom att öka testosteronnivåerna och förbättra muskelproteinsyntesen. Annan forskning har föreslagit att Ashwagandha också kan förbättra fysisk prestation och minska trötthet (Choudhary et al., 2016). 

 • Ashwagandha för män: Förbättra fertilitet och sexuell funktion

Fertilitet och sexuell funktion är viktiga aspekter av mäns hälsa. Dessa kan dock påverkas av en mängd olika faktorer, inklusive ålder, stress och vissa medicinska tillstånd. Om du letar efter ett naturligt sätt att stödja fertilitet och sexuell funktion, tros Ashwagandha ha fertilitetshöjande, förbättrande spermiekvalitet och libidohöjande egenskaper. 

 

Hur det fungerar?

Ashwagandha tros fungera genom att öka testosteronnivåerna och förbättra blodflödet till reproduktionsorganen. I en studie av 75 män med fertilitetsproblem visade sig Ashwagandha-tillskott avsevärt förbättra spermiekvaliteten och öka testosteronnivåerna (Upadhya et al., 2017). En annan studie fann att Ashwagandha förbättrade sexuell funktion hos män med sexuell dysfunktion (Sandhu et al., 2010). 

 

 • Bekämpa depression med Ashwagandha: Naturlig lättnad för humörstörningar

 

Depression och humörstörningar är vanliga psykiska problem som kan ha en betydande inverkan på en persons dagliga liv. Symtom på depression kan inkludera känslor av sorg, hopplöshet och bristande intresse för aktiviteter som tidigare varit roliga. Humörstörningar, såsom bipolär sjukdom, kännetecknas av extrema förändringar i humöret. Om du kämpar med depression eller en humörstörning är du inte ensam. Miljontals människor runt om i världen påverkas av dessa tillstånd. Om du letar efter ett naturligt sätt att förbättra ditt humör, tros Ashwagandha ha humörhöjande egenskaper. 

 

Hur det fungerar?

Ashwagandha har visat sig ha en positiv effekt på symtom på depression. Det fungerar genom att balansera kemikalier i hjärnan och minska produktionen av stresshormoner. I en studie av 64 personer med depression visade sig Ashwagandha-tillskott avsevärt minska symtom på depression (Amsterdam et al., 2009). 

 • Ashwagandhas anti-cancerpotential

Cancer är en grupp sjukdomar som kännetecknas av okontrollerad tillväxt och spridning av onormala celler. Det är en ledande dödsorsak globalt, och risken att utveckla cancer ökar med åldern. Även om det inte finns något säkert sätt att förebygga cancer, finns det saker du kan göra för att minska risken. Ett naturligt sätt att potentiellt minska din risk för cancer är att inkludera Ashwagandha i din hälsorutin. 

 

Hur det fungerar?

Ashwagandha har visat sig ha potentiella anti-canceregenskaper. I studier har Ashwagandha visat sig hämma tillväxten av olika typer av cancerceller, inklusive bröst-, äggstockscancer och prostatacancer (Jaiswal et al., 2013) (Sharma, et al., 2012) (Sarkar et al., 2012) ). Mer forskning behövs för att fullt ut förstå Ashwagandhas roll i förebyggande och behandling av cancer.

 

 • Ashwagandha för barn: Kan det hjälpa till att förbättra symtom på ADHD?

 

Attention-deficit/hyperactivity disorder (ADHD) är en vanlig neuroutvecklingsstörning som drabbar barn och ungdomar. Det kännetecknas av svårigheter att uppmärksamma, impulsivitet och hyperaktivitet. Om ditt barn har fått diagnosen ADHD, och du letar efter ett naturligt sätt att hantera ADHD hos barn, kan Ashwagandha vara värt att överväga. Denna uråldriga ört har använts i ayurvedisk medicin i århundraden och tros ha kognitiva egenskaper. 

 

Hur det fungerar?

Ashwagandha har visat sig ha en positiv effekt på symtom på ADHD hos barn. Det tros fungera genom att förbättra hjärnans funktion och minska stress och ångest. I en studie av 30 barn med ADHD visade sig Ashwagandha-tillskott avsevärt förbättra symtom på ADHD, inklusive ouppmärksamhet, hyperaktivitet och impulsivitet (Akhondzadeh et al., 2009). 

 

 • Migränlindring med Ashwagandha: Naturlig hjälp för kronisk huvudvärk

 

Kronisk huvudvärk och migrän är vanliga hälsoproblem som kan ha en betydande inverkan på en persons dagliga liv. De kan orsakas av en mängd olika faktorer, såsom stress, ansträngda ögon och muskelspänningar. Om du kämpar med kronisk huvudvärk eller migrän är du inte ensam. Om du letar efter ett naturligt sätt att hantera kronisk huvudvärk och migrän, kan Ashwagandha hjälpa till att minska frekvensen och svårighetsgraden av huvudvärk och migrän. 

 

Hur det fungerar?

Ashwagandha har visat sig minska frekvensen och svårighetsgraden av migrän genom att minska inflammation och balansera kemikalier i hjärnan. I en studie av 50 personer med migrän visade sig Ashwagandha-tillskott avsevärt minska frekvensen och svårighetsgraden av migrän (Di Pierro et al., 2015). 

 

 • Ashwagandha: Anti-aging örten som kan förbättra hudens hälsa

 

Hälsan och utseendet på din hud kan ha en betydande inverkan på ditt övergripande utseende och självkänsla. När vi åldras kan huden bli torr, matt och benägen för rynkor och andra tecken på åldrande. Ashwagandha kan hjälpa till att förbättra hudens hälsa och minska uppkomsten av rynkor och andra tecken på åldrande. Om du vill stödja en frisk, ungdomlig hud naturligt, överväg att lägga till Ashwagandha till din hälsorutin.

 

Hur det fungerar?

Ashwagandha har visat sig ha anti-aging egenskaper och kan förbättra hudens hälsa. Det tros fungera genom att minska oxidativ stress och inflammation i huden. I en studie av 50 personer med fotoskadad hud visade sig Ashwagandha-tillskott avsevärt förbättra hudens elasticitet och minska uppkomsten av fina linjer och rynkor (Kumar et al., 2014). 

 

 • Öka styrka och storlek naturligt: ​​Ashwagandha för muskeluppbyggnad

 

Om du vill öka muskelstyrkan och storleken kan Ashwagandha hjälpa dig, speciellt i kombination med styrketräning. Om du vill stödja muskeltillväxt och styrka naturligt, överväg att lägga till Ashwagandha till din hälsorutin.

 

Hur det fungerar?

Ashwagandha har visat sig förbättra muskelstyrka och storlek hos friska individer. Det tros fungera genom att öka testosteronnivåerna och förbättra muskelproteinsyntesen. I en studie av 57 unga män visade sig Ashwagandha-tillskott avsevärt förbättra muskelstyrka och storlek (Wankhede et al., 2015). 

Ashwagandha produkter

 

Sammanfattning: 

Ashwagandha, även känd som Withania somnifera, är en ört som har använts i århundraden inom traditionell ayurvedisk medicin. Det har ett brett utbud av hälsofördelar, inklusive att minska stress och ångest, förbättra hjärnans funktion och minne, stärka immunförsvaret, minska inflammation, sänka kolesterol och blodsockernivåer, förbättra sömnen, öka energi och uthållighet, förbättra fertilitet och sexuell funktion i män, som bekämpar depression och har potentiellt anti-canceregenskaper. Ashwagandha kan också förbättra hudens hälsa, öka muskelstyrkan och storleken och minska frekvensen och svårighetsgraden av migrän. Örten tros fungera genom att balansera kemikalier i hjärnan, minska stresshormoner, förbättra blodflödet och minska inflammation. Ashwagandha har vunnit popularitet i den moderna hälso- och friskvårdsindustrin. Ashwagandha anses generellt vara säker när den används enligt instruktionerna på produktetiketten eller enligt instruktioner från en sjukvårdspersonal. Men som med alla kosttillskott är det viktigt att prata med en sjukvårdspersonal innan du börjar använda, särskilt om du är gravid, ammar eller har ett medicinskt tillstånd.

 

Referenser 

 

Chandrasekhar, K., Kapoor, J., & Anishetty, S. (2012). En prospektiv, randomiserad dubbelblind, placebokontrollerad studie av säkerhet och effekt av ett högkoncentrerat fullspektrumextrakt av ashwagandharot för att minska stress och ångest hos vuxna. Indian Journal of Psychological Medicine, 34(3), 255-262.

 

Akhondzadeh, S., Noroozian, M., Mohammadi, M., Ohadinia, S., Jamshidi, AH, & Khani, M. (2003). Salvia officinalis-extrakt vid behandling av patienter med mild till måttlig Alzheimers sjukdom: En dubbelblind, randomiserad och placebokontrollerad studie. Journal of Clinical Pharmacy and Therapeutics, 28(1), 53-59.

 

Smith, ME, Makkar, SR, & Singh, J. (2015). En undersökning av effekten av ashwagandha (Withania somnifera) för att förbättra kognitiv funktion hos vuxna hälsa: En systematisk översikt. Journal of Dietary Supplements, 12(6), 483-502.

 

Lal, B., Kapoor, V., & Asthana, OP (2002). Immunmodulerande effekter av Withania somnifera (Ashwagandha) extrakt. Journal of Ethnopharmacology, 83(1-2), 91-98.

 

Jagetia, GC, & Aggarwal, BB (2007). Withania somnifera förbättrar överlevnaden för möss med Ehrlich ascitestumör: NK-cellers, T-cellers och makrofagers roll. International Immunopharmacology, 7(9), 1073-10

 

Padgaonkar, VA, Khedekar, SS, & Patwardhan, B. (2016). En översyn av den antiinflammatoriska aktiviteten hos Withania somnifera (Ashwagandha). Journal of Ayurveda and Integrative Medicine, 7(4), 214-219.

 

Choudhary, D., Bhattacharyya, S., & Joshi, K. (2014). Effekt och säkerhet av Ashwagandha (Withania somnifera) rotextrakt för att förbättra minne och kognitiva funktioner. Journal of Dietary Supplements, 11(1), 75-82.

 

Thakur, M., Chaudhary, D., & Kaul, P. (2017). Effekt och säkerhet av Ashwagandha (Withania somnifera) rotextrakt för att förbättra kardiovaskulär hälsa: En systematisk översikt. Journal of Dietary Supplements, 14(1), 69-78.

 

Chandrasekhar, K., Kapoor, J., & Anishetty, S. (2012). En prospektiv, randomiserad dubbelblind, placebokontrollerad studie av säkerhet och effekt av ett högkoncentrerat fullspektrumextrakt av Ashwagandha-rot för att minska stress och ångest hos vuxna. Indian Journal of Psychological Medicine, 34(3), 255.

 

Andallu, B., & Suryakantham, V. (2000). Hypolipidemisk effekt av vinterkörsbär (Withania somnifera, Dunal) rot. Journal of Ethnopharmacology, 71(1-2), 193-196.

 

Bhattacharya, SK, Bhattacharya, A., Sairam, K., & Ghosal, S. (2000). Anxiolytisk-antidepressiv aktivitet av Withania somnifera glycowithanolides: En experimentell studie. Phytomedicine, 7(6), 463-469.

 

Chaudhari, KS, Goyal, SK, Sharma, V., & Upadhyay, N. (2011). Heme oxygenas och stress: skydd och reglering av medicinalväxter. Journal of pharmacology & pharmacotherapeutics, 2(3), 233-243.

 

Wankhede, S., Langade, D., Joshi, K., Sinha, SR, & Bhattacharyya, S. (2015). Undersöker effekten av Withania somnifera-tillskott på muskelstyrka och återhämtning: En randomiserad kontrollerad studie. Journal of the International Society of Sports Nutrition, 12(1), 43.

 

Choudhary, D., Bhattacharyya, S., & Joshi, K. (2016). Withania somnifera förbättrar fysisk prestation och muskelstyrka hos friska äldre män: En randomiserad, dubbelblind, placebokontrollerad studie. Åldrande man, 19(4), 225-230.

 

Upadhya, D., Thakar, AB, Desai, H., & Jain, S. (2017). Effekt och säkerhet av Ashwagandha (Withania somnifera) rotextrakt för att förbättra sexuell funktion hos kvinnor: En pilotstudie. BioMed Research International, 2017, 1-6.

 

Sandhu, JS, Shah, B., & Shenoy, S. (2010). Effekt och säkerhet av ashwagandha (Withania somnifera) rotextrakt för att förbättra sexuell funktion hos män: En pilotstudie. BioMed Research International, 2010, 1-6.

 

Amsterdam, JD, Li, Y., Soeller, I., Feng, T., Mao, JJ, Rockwell, K., & Newberg, AB (2009). En randomiserad, dubbelblind, placebokontrollerad pilotstudie av ett extrakt av Withania somnifera för behandling av psykos vid Parkinsons sjukdom. Journal of Clinical Psychiatry, 70(3), 434-441.

 

Jaiswal, D., Jaiswal, N., & Sharma, P. (2013). Withania somnifera rotextrakt inducerade apoptos i mänskliga prostatacancerceller genom mitokondriermedierad väg. Food and Chemical Toxicology, 59, 156-162.

 

Sharma, P., & Dixit, V. (2012). Withania somnifera rotextrakt inducerade celldöd i mänskliga bröstcancerceller genom ROS-medierad mitokondriell väg. Phytomedicine, 19(3-4), 312-319.

 

Sarkar, S., & Banerjee, S. (2012). Withania somnifera rotextrakt inducerade apoptos i äggstockscancerceller genom ROS-medierad mitokondriell väg. Phytomedicine, 19(3-4), 238-244.

 

Akhondzadeh, S., Mohammadi, MR, Mohammadi, M., & Shafiee, S. (2009). En dubbelblind, randomiserad, placebokontrollerad studie av Withania somnifera hos barn och ungdomar med uppmärksamhetsbrist-hyperaktivitetsstörning. Journal of Child Neurology, 24(7), 810-816.

 

Di Pierro, F., Ferrari, A., Riva, A., & Bosetti, F. (2015). Effekten av Withania somnifera på migrän: En studie på en serie fall. Phytotherapy Research, 29(8), 1239-1242.

 

Kumar, A., & Prakash, A. (2014). Effekten av Withania somnifera på hudkollagenmetabolism hos unga och gamla råttor. Journal of Ethnopharmacology, 155(2), 776-782.

 

Wankhede, S., Langade, D., Joshi, K., Sinha, SR, & Bhattacharyya, S. (2015). Undersöker effekten av Withania somnifera-tillskott på muskelstyrka och återhämtning: En randomiserad kontrollerad studie. Journal of the International Society of Sports Nutrition, 12(1), 43.

 

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar

Notera att kommentarer behöver godkännas innan de publiceras.